main_page
Sistemul HONEM

Scaderea vizibila a rulajului in cadrul afacerilor din Romania a chemat la viata sistemul HONEM de gestionare a creantelor si debitelor. HONEM este un sistem mult mai eficient decat oricare alt sistem similar din trecut. Este complet legal iar cheltuielile privind utilizarea acestuia nici nu se compara cu cele clasice.

Este normala neincrederea Dvs, avand in vedere ca toti cunoastem falsele solutii anterioare care promiteau mult, durau o vesnicie si in final dadeau un randament foarte slab. Noi in schimb certificam cu expertize specializate si exemple ca meritam increderea Dvs!

 

S-a creat din motivul...

Din cauza recesiunii in economia romaneasca termenele de plata la 90 de zile sunt niste realitati zilnice. Anual 18.000 de firme se lichideaza in timp ce doar 2.000 noi se infiinteaza. Datoriile in cerc devin din ce in ce mail multe: „Nu am din ce sa-ti platesc, deoarece nici mie nu mi-au platit!”. In zilele noastre valoarea totala a datoriilor in lant se estimeaza la cca. 1.000 miliarde RON. Firmele,mediul de afaceri are nevoie de ajutor palpabil!

 

Cui recomandam?

Recomandam utilizarea sistemului Honem tuturor firmelor care au creante si debite, celor care nu-si regleaza debitele din cauza faptului ca nu reusesc sa-si incaseze creantele, celor care au parteneri care nu sunt debitori de rea credinta, celor care doresc sa evite procedurile juridice, celor care nu doresc sa investeasca timp si bani pentru recuperari dubioase.

Sistemul HONEM

Este un sistem care se bazeaza pe compensarea facturilor, cu ajutorul caruia creantele se pot folosi pentru diminuarea debitelor scadente/expirate. Acesta inseamna ca in locul incasariilor prin cash a creantelor, acestea se pot folosi instant pentru diminuarea debitelor, pe care deasemenea nu va mai trebui sa le achitati cu bani (in numerar sau din cont). Compensarea facturilor nu tine cont de termenul scadent al acestora. Astfel se pot folosi vederea compensarii atat facturile cu scadenta de mult expirata precum si facturile a caror termene de plata inca nu au ajuns la scadenta, in vederea diminuarii debitelor.

 

Cum functioneaza?

Sistemul HONEM are la baza compensarea. Facturile emise de mai multe firme sunt compensate reciproc si in mai multi pasi, stingand creantele si debitele existemte intre ele. La sfarsitul procesului de compensare valoarea debitelor scade sau se regleaza definitiv. Valoarea creantelor nu intra sub forma de lichiditati, dar in schimb firma scapa de datorii echivalente.

Baza legala

S.C. Billbarter RO S.A. nu asigura servicii financiare de plata, de decontare sau de compensare. Prin intermediul HONEM nu se realizeaza o plata efectiva a creantei. Utilizand acest serviciu se identifica circuite de compensare potrivite companiei dvs.

 

Intrebari frecvente

Ce se intampla in cazul facturilor fictive? De unde pot solicita sprijin tehnic? Cat timp dureaza compensarea? Ce pot sa fac daca nu am creante ci doar debite sau doar creante si nu am debite?







Acțiune

© 2024 Billbarter RO S.A.