main_page
Sistem comercial international

Pagina Billbarter.com gazduieste Comunitatea e Afaceri, a carei baza este sistemul international comercial de cambie barter. Investitia in contacte devine un factor tot mai important in sfera de afaceri. Billbarter.com este un portal comercial, care conecteaza societati indiferent de tara, profil sau probleme. Incercam sa stabilim conexiuni intre clienii nostrii, pe de o parte online in lista de Locuri de aceptare, accesibil fiecarui vizitator al paginii, fara registratie, pe de alta parte personal, cu ocazia intalnirilor de afaceri, in cadrul carora fiecare are ocazia de a se prezenta, doarece valoarea contactelor devine tot mai importanta in afaceri. Multora le lipseste acest lucru.

Mentinerea si functionarea fiecarei societati reprezinta costuri de sustinere. Dintre acestea, costurile  primordiale (stoc, aprovizionare, costuri sedii, chirii, taxe) sunt cele mai importante. A nu se uita nici necesitatea celor secundare (reclama, haine lucru, carti de vizita, marketing online, intretinerea parcului auto, contabilitate, avocat), fara de care, functionarea zilnica nu este posibila. Exista si cea de-a treia categorie de costuri, care desi nu e la fel de importanta, lipsa acestuia pe termen lung, conduce la degradarea afacerii din punct de vedere al competivitatii, cauzeaza pierdere serioasa de presigiu, sau pot duce chiar la pierderea clientilor.Sistemul Barter este menit sa faciliteze societatea sa finanteze aceste costuri nu doar in RON ci si cu munca proprie, cu ajutorul cambiei barter. Este posibil sa nu gasiti in lista registratilor potential partener de la care ati putea cumpara, pentru aceste cazuri am realizat reteaua de reprezentanti specializati, de la care puteti cere ajutor.

Pe tot teritoriul tarii, repezentantii nostrii, in afara de activitatea administrativa, tine legatura cu societatile, in vederea satisfacerii cerintelor acestora. In afara de acestea, desfasoara si activitate de tradeing, deoarece in comunitatea Billbarter, in afara de IMMuri se gasesc si companii mari a caror stocuri blocate sau sezonale trebuie aduse in acord cu puterea de cumparare corespunzatoare.        

In cadrul comunitatii societatilor regstrate este posibila plata cu CB si peste hotare (HU, SK, SRB)! Deci, puteti plati spre un partener ungar (in contul acestuia de CB) de pe contul dvs din Romania. Cursul actual este calculat de sistem in baza cursului de bursa actual, lucru mentionat si pe extrasul de cont si la transferul bancar.

Puteti alege si valuta in care doriti sa platiti CB. Deci, daca doriti sa virati in valoare de 500 RON din contul dvs, de ex in HUF, la crearea unei noi tranzactii, alegeti pur si simplu ca doriti sa virati de pe contul dvs de CB HUF, 500 CB (RON), sistemul va scade valoarea respectiva in HUF, de pe contul dvs., iar pe contul partenerului va aparea valoarea in RON. Taxa de tranzactie si in acest caz va fi achitat in HUF, indiferent de taxarea si valuta tarii partenere.

Piata internationala este acea suprafata comerciala unde puteti vizualiza ofertele speciale sau contraofertele societatilor inregistrate, romanesti si straine. Oferta de pe Piata nu este identica cu produsele si serviciile oferite de toate Locurile de acceptare din sistem! Piata ofera posibilitatea prezentarii ofertelor  speciale, sezonale completate cu fotografii.  


Avantajele utilizarii cambiei Barter

  • Deschiderea si administrarea contului este gratuita.     
  • Terminalul web pentru plata cu card este gratuit.
  • Terminalul android pentru plata cu card este gratuit (aveti nevoie doar de aparat).
  • Piata gratuita pentru valorificarea produselor.
  • Colaborare marketing (affiliate, autocolant, buletin stiri, Facebook).
  • Plata taxelor pe baza de tranzactie.

Avantajele utilizarii cambiei barter pentru societatea dvs?

Asigurarea de cadru de cumparare clientilor sai, crescand astfel vanzarile, depasind concurenta.
(solicitare online, pe de pagina web proprie, decizie rapida, cu conditia, ca clientul dvs sa-si cheltuiasca cadrul in proportie de 100% la dvs.

Billbarter trimite noi clienti, asigurand astfel cresterea volumului.(cinci tari, /posibil de plata, /10 000 clienti persoane fizice si juridice, trimisi sa-si faca cumparaturile la dvs.)

Va puteti oferi produsele la un pret mai bun, decat concurenta, in timp ce valoarea reala este aceeasi cu preturile concurentei.
(acelasi produs va costa chiar si cu 20% mai putin RON pt clientii dvs, in timp ce dvs primiti pret intreg pentru produs)
 
Stocul sezonal, „blocat” poate fi vandut la pret intreg,
(in timp ce altii incearca cu reduceri de 40, 50% sa scape de aceste produse, dvs le puteti vinde la pret intreg)

Datoriile, obligatiile catre transportator le puteti plati si in cambie barter,
(luam legatura cu transportatorul, incercam sa-l integram in sistem, astfel incasarile cambie barter le poate folosi chiar si pentru aprovizonare)

Posibilitatea reducerii cheltuielilor in RON,
(ceea ce pana acum ati platit exclusiv in RON, de maine o parte din acesta sau chiar integral, puteti plati cu cambie barter. Contabilitate, anunturi, achizitii materiale de constructii, imbracaminte protectie, activitate inginerie, activitate agrara, salarii, toate acestea platibile cu cambie barter)

Posibilitatea de solicitare cadru de cumparare pt societatea dvs.
(puteti solcita cadru de cumparare pentru asigurarea functionarii societatii dvs, chiar in valoare de 200 mii RON. Garancia cadrului este activitatea societatii dvs, care este returnabila in cambie barter fara dobanda)

Aparitie peste hotare, valorificare, suprafata anunturi
(puteti posta anunturi gratuite in oricare dintre cele 5 tari Billbarter. Plata internationala se face pe baza cursului bursier a zilei respective)
 

La ce puteti utiliza cambia barter?

Aprovizionare in sistem
din RO, HU, CZ, SK, RS (cu cambie barter convertibila, puteti cumpara deja in Locurile de acceptare dincele cinci tari)

Plata premiilor
(cu plata partiala CB puteti cumpara bonuri, decontabile cu impozit preferential)

Finantarea costurilor functionarii zilnice
(progam facturare, hartie, contabil, haine protectie, anunturi, reparatii auto, cadouri promotionale, webhosting, etc.)

Achitarea datoriilor catre transportator
(Intrucat aveti datorii catre transportator, va ajutam sa le achitati in CB)

Finantarea de investitii
(renovare birou, achizitii birotica valoare mare, servere noi, dezvoltare software, sau in ce doriti sa investiti)

Prefinantare fonduri europene, contributie proprie
(ati castigat fonduri europene, insa in lipsa contributiei proprii nu puteti incepe sau nu aveti posibilitatea prefinantarii. Cu CB puteti incepe si finaliza.)
 

Cum poate obtine societatea cambie barter?

 
  • Din vanzari cu cambie barter.
    De ex. vanzatorul accepta 30%CB pentru un produs de pe piata in valoare de 1 000 RON. In acest caz, cumparatorul vireaza 300 CB vanzatorului de pe contul de CB, precum si achita 700 RON si in caz de 24% TVA, plus 240 RON pt impozit.

Cambie Barter cu cadru
Societatea poate beneficia de cadru, in valoarea solicitata, in urma evaluarii corespunzatoare, care nu este identica cu evaluarea bonitatii de credit. Garantia cadrului primit, este activitatea societatii. Este recomandat oricarei societati care doreste sa-si rezolve finantarea in conditii mai favorabile, decat cele bancare sau banca nu ii acorda credit.  


Care sunt costurile utilizarii comerciale a cambiei barter?

Inregistrarea este gratuita, nu costa nimic. Se plateste doar taxa de tranzactie, in functie de numarul de tranzactii de pe contul de CB. Valoarea acestuia este:

  • in functie de suma CB intrata (vanzare) 4%+TVA (platibil in RON)
  • in functie de suma platita in CB (cumparare) 0% (platibil in RON)

Daca ati dori sa utilizati in avans munca dvs din viitor ca si cadru CB, costurile solicitarii sunt evaluarea si taxa de tranzactie, anuala, platibila in avans.


Exemplu pentru o imagine mai clara

Sa luam ca exemplu o societate, a carui cash-flow asigura functionarea stabila, insa nu are niciodata destui bani in casa, pentru investitii importante, precum achizitii (masina firma) sau dezvoltare (reinnoire calculatoare)

Managerul societatii noastre nu se grabeste, deci ar si avea timp sa astepte deciziile legate de creditare, insa acesta nu doreste sa ingreuneze situatia firmei cu sarcinile legate de creditare, cum ar fi riscurile cursului valutar, plata dobanzilor, obligatii pe perioada lunga, deci mai bine amana. Este posibil ca firma sa aibe datorii fata de stat, deci este incapabil de a solicita credit.


Acum apare posibilitatea utilizarii CB, care poate completa chiar acea parte lipsa din capital, care este necesara la achizitiilor importante, iar solicitarea, taxarea si creditarea se fac in conditii mult mai favorabile, fata de cererea de creditare de la banca.


Managerul viziteaza pagina www.billbarter.com si alege din meniul Alege activitate, comercializarea auto. In meniu gaseste exemple personalizate, cum ar putea utiliza CB. Managerul nostru reflecta asupra posibilitatii si considera ca ar fi interesant si ca nu are nimic de pierdut daca se inregistreaza. Ar dori sa innoiasca parcul de calculatoare, iar curatenia salonului auto costa mult, ar fi fericit sa gaseasca un partener, doar pentru transportul de chimicale sau chiar pentru curatenia completa si nu ar fi rau daca ar putea vinde si una sau doua masini, chiar daca o parte (aprox. 20%) din pretul acestora ar fi in cambie barter. Aeasta suma ar putea fi cheltuita pentru achizitia de calculatoare sau curatenie.


Cu sperante in realizarea acestora, se inregistreaza pe pagina respectiva si inregistreaza si societatea. In vederea deschiderri contului doreste sa ceara ajutor, de la cel mai apropiat birou partener Billbarter, unde colegii ii arata personal, ce gaseste pe pagina si cum trebuie sa procedeze.   


Managerul nostru avea mai multe intrebari referitoare la contul de cambie barter...Isi facea griji ca profitul va scadea cu sumele de CB primite, daca vinde o masina. Angajatii de la Billbarter insa i-au explicat ca nu are de ce sa isi faca grji. Daca cambia barter este considerata ca venit si contabilul inregistreaza la fel in contabilitate, parca ar avea un alt cont. Si platile catre stat se platesc in acelasi fel parca ar fi primit RON. Este important ca impozitul dupa venitul de cabie barter sa fie platit intotdeauna in RON, precum si clientul in devenire va plati TVA-ul dupa CB, in RON.


Managerul a primit ajutor si explicatii detaliate si o factura model pentru contabilitatea CB.  


Toate acestea rezolvate... insa cum poate utiliza contul de CB? Pe suprafata online i se arata sistemul de meniu, in care se pot vizualiza tranzactiile intrate, iesite si cele in asteptare. De aici poate descarca lunar extrasele, pentru a le preda la contabilitate. Deja cunoaste cum poate cumpara, vira, dar cum ii pot plati altii cu CB? Deaorece in comert exista internet, se face accesibil terminalul web, astfel cumparatorul, isi poate da chiar si pe loc, numarul de cont si poate vira, sau de acasa, impreuna cu viramentul in numerar de pe contul propriu de CB.


Angajatii biroului l-au ajutat sa gaseasca un loc de acceptare care se ocupa cu produse chimicale si desfasoara activitate de curatenie. Intre datele Locului de acceptare se gasesc si contactele firmei, astfel ca managerul nostru s-a si decis sa ceara oferta de la acesta firma.


Intre Locurile de acceptare a gasit una care vinde produse technice de birotica si a mentionat ca doresta sa-si reinnoiasca aparatele. Ar avea nevoie de mai multe calculatoare, atunci ar schimba si teleoanele angajatiilor si ar mai trebui si GPS-uri. Toate acestea ar costa foarte mult, deodata nu ar fi in stare sa le finateze.


Nici o problema, spun cei de la Billbarter, puteti solicita cadru de cambie barter. Evaluarea se face in maxim 3 zile, in acest timp puteti discuta detaliile cu Locul de acceptare ales. In functie de datele, stadiul, veniturile firmei decizia centrala va stabili suma alocata. Nu veti astepta luni de zile, nu exista evaluare creditor, se stabileste insa daca firma, prin activitatea sa, este in stare sa recupereze cadrul de CB.


Managerul nostru s-a mirat ca nu trebuie sa achite imprumutul in numerar. Achitarea cadrului barter primit se face in cambie barter, deci munca proprie este platita in avans. Venitul CB din masinile vandute sau servciile legate de activitate, va scade suma imprumutata. Mai mult, Billbarter va este partener si in marketing, va plateste CB pentru autocolant si pentru plasarea banner-ului. Aveti la dispozitie 1 an pentru reincarcarea cadrului sau cu plata taxei de solicitare, puteti prelungi anula, de maximum 4 ori.


Managerul s-a pregatit sufleteste inainte de a intreba de costuri, insa a fost placut surpins. Va trebui sa plateasca doar pentru evaluare, care costa anual 200 RON+TVA si 4% din venitul CB+TVA, apoi, dupa cheltuirea cadrului si reincarcarea acestuia, nu are are alte costuri, nici cu deschiderea contului si nici cu administrarea acesuia.


Managerul a si completat formularul de evaluare si astepta notificarea referitoare la reusita solicitarii. Dupa acestea a platit cele necesare pe baza avizului primit, a trimis prin posta Contractul cadru semnat, la adresa Billbarter. Dupa ce contractul si banii au ajuns la sediul central Billbarter, managerul nostru a si cumparat aparatele.


In timp ce astepta, la propunerea celor de la biroul Billbarter, a lipit autocolantul pe masinile de firma si a postat bannerul Billbarter pe pagina web. Astfel, poate incarca treptat cadrul solicitat (daca-l primeste).


Dupa acordarea cadrului, fara taxe de tranzactie, managerul nostru isi conduce afacerile Billbarter din birou, urmareste periodic evenimetele pe portalul de stiri Billbarter.com, in buletinele info si in cadrul conferintelor web.


Si inca ceva: Azi clientii sai rezolva solicitarile de cadru CB in salonul auto, iar astfel managerul nostru poate servi si  clientii pe care banca i-a respins.   



Kapcsolódó cikkeink





Acțiune

© 2024 Billbarter RO S.A.